Pratite nas na:

 
Upis novog članstva
 
Dan kreativnosti i inovativnosti 2015.

Aktualno


design by INDIGO lab

23. ožujak, 2015. ZAGREB
Otvorene prijave za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2015.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost i ove će godine osmu godinu za redom pred najuglednijim hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog, znanstvenog i društvenog života povodom Hrvatskog Dana kreativnosti i inovativnosti dodijeliti renomiranu Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u devet kategorija.

Svečana dodjela Nagrada održat će se 22. svibnja ove godine u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu u sklopu manifestacije Summit kreativnih i kulturnih industrija koji je posvećen temama kreativne industrije i u sklopu kojih će se održati iznimno zanimljiv program u okviru kojeg ćete imati priliku vidjeti i čuti najbolje hrvatske primjere iz tog sektora, raspravljati o preprekama za razvoj sektora i promišljat moguća rješenja.

Pozivamo Vas da se i vi priključite ovom značajnom događanju te prijavite svoje kreativne i inovativne projekte za ovu renomiranu nagradu. Poziv za prijavu projekata za Nagradu za kreativnost i inovativnost otvoren je do 26. travnja 2015.

Prijaviti se možete putem online ili tiskane prijavnice koju možete preuzeti ovdje. Sve ostale informacije pročitajte na www.dki.mrak.com.hr ili nam se obratite na mail ivana@mrak.com.hr, broj telefona 01/639-8287

 

10. travnja, 2014. ZAGREB
Otvorene prijave za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2014.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost i ove će godine pred najuglednijim hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog, znanstvenog i društvenog života u povodu Dana kreativnosti i inovativnosti u Hrvatskoj dodijeliti renomiranu Nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.

Svečana dodjela Nagrada održat će se 23. svibnja ove godine u Zagrebu u sklopu manifestacije Dana kreativnosti i inovativnosti koja je ove godine posvećena temama kreativne industrije i u sklopu kojih će se održati okrugli stol na temu nacionalne strategije kreativnih industrija.

Pozivamo Vas da se i vi priključite ovom značajnom događanju te prijavite svoje kreativne i inovativne projekte za ovu renomiranu nagradu. Poziv za prijavu projekata za Nagradu za kreativnost i inovativnost otvoren je do 4. svibnja 2014.

Prijaviti se možete putem online ili tiskane prijavnice koju možete preuzeti ovdje. Sve ostale informacije pročitajte na www.dki.mrak.com.hr ili nam se obratite na mail ivana@mrak.com.hr, broj telefona 01/639-8287.

 

20. travnja, 2013. PULA
Dodijeljene Nagrade za kreativnost i inovativnost

Renomirana Nagrada za kreativnost i inovativnost i ove je godine dodijeljena 19. travnja u sklopu 6. Dana kreativnosti i inovativnosti u Puli najzaslužnijim pojedincima, organizacijama, institucijama i projektima koji su obilježili proteklu godinu.

U sklopu 6. Dana kreativnosti i inovativnosti na svečanosti dodjela nagrada u Domu hrvatskih branitelja u Puli Mreža za razvoj i kreativnost i ove je godine nagradila najkreativnije gospodarske i društvene projekte, proizvode i pojedince u devet kategorija.

Dobitnik nagrade u kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda je tvrtka Galeb d.d. s Adriatic sport ultra termo rubljem. Najboljim menadžerom proglašen je mladi Mate Rimac, dok je u kategoriji projekata jedinica lokalne samouprave nagradu dobio Grad Čakovec s projektom poticanja zapošljavanja mladih Generation next at work. Dobitnik ove renomirane nagrade u kategoriji turističkog projekta ili proizvoda je događaj koji je privukao svjetsku pažnju, Arena Ice Fever Pula MMXII, dok je u kategoriji kulture i umjetnosti nagradu ponijelo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika s projektom artOmat. Najkreativac u kategoriji projekta i programa kreativne industrije je tvrtka Keira s proizvodom Keira kantice koje su već osvojile čitav svijet. U kategoriji projekta održivog razvoja nagradu je dobilo Komunalno društvo Črnika i tvrtka Promix d.o.o. s projektom Eko bin i zaštita plaža od onečišćenja sitnim otpadom. Nagradu za kreativnost i inovativanost za edukacijski projekt godine dobila je medijska kuća Styria Hrvatska s projektom praktičnog obrazovanja studenata pod nazivom Scool, dok je u kategoriji društvene odgovornosti najboljim projektom proglašen projekt podizanja svijesti o zdravom življenju pod nazivom Mršavimo zajedno tvrtke 24sata d.o.o.

Na ovogodišnji natječaj za Nagradu za kreativnost i inovativnost pristiglo je preko stotinjak projekta i programa iz cijele Hrvatske. U sastavu stručnog žirija koji je ocjenjivao pristigle prijave bili su bili su Ivana Čuljak (voditeljica Odjela za inovacije Poslovno inovacijskog centra Hrvatske - BICRO), dipl. psiholog Jasminka Jelčić (direktorica i vlasnica Meridijane), prof. dr. med. Mate Granić (direktor tvrtke Magra i član Hrvatskog društva lobista), Nikolina Klaić (voditeljica Odjela za informiranje, praćenje i izvještavanje, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva), prof. dr. sc. Slavko Krajcar (profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, član Nacionalnog vijeća za konkurentnost), Ivana Nikolić (predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost), prof. dr. sc. Velimir Srića (profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu), Vedrana Likan (direktorica tvrtke Colliers International, predsjednica Savjeta za zelenu gradnju i Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu), Dražen Nikolić (konzultant tvrtke Erst&Young), Mirna Karzen (predsjednica Laboratorija za društvene inovacije), Jasmina Nina Kamber (pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule), Antonija Mršić (voditeljica Službe za inovacije, intelektualno vlasništvo i nove tehnologije, Ministarstvo poduzetništva i obrta), Irena Matković (voditeljica izrade Zagreb Plana), Vesna Torbarina (voditeljica projekta Europske poduzetničke mreže pri HGK) i mag. oec. Andrija Popović (direktor tvrtke Indigo komunikacije).

 

20. travnja, 2013. PULA
U Puli održana vodeća gospodarska konferencija Inovativna Hrvatska - Inovacije i kreativnost ključ su konkurentnosti Hrvatske

U Domu hrvatskih branitelja u Puli, 19. i 20. travnja u sklopu 6. Dana kreativnosti i inovativnosti održana je konferencija Inovativna Hrvatska koja je otvorila aktualna pitanja regionalnog razvoja, razvoja kreativne i kulturne industrije, pametnih i kreativnih gradova te ulozi kreativnosti, inovacija i visokih tehnologija u gospodarskom i društvenom razvoju.

Može li Hrvatska i kako povući sredstva iz EU fondova? Kako je jedna Estonija povukla 100% sredstava iz fondova i podigla se iz krize? Što to znači za nacionalne, lokalne i regionalne vlasti, civilno društvo i gospodarstvenike? Što su to pametni i kreativni gradovi i kako to postati? Mogu li i kako kreativne i kulturne industrije potaknuti konkurentnost hrvatskog gospodarstva? Odgovore na ova i slična pitanja dali su eminentni hrvatski i inozemni stručnjaci iz javne uprave, civilnog društva i gospodarstva poput načelnice sektora za konkurentnost pri Ministarstvu gospodarstva Marije Rajaković, pomoćnice Ministrice kulture Vesne Jurić Bulatović, Feđe Vukića, direktora Odjela poslovnog savjetovanja tvrtke Ernst & Young, Tauna Olju, voditeljice izrade Strategije razvoja Grada Zagreba Irene Matković, sveučilišnog profesora Slavka Krajcara, fizičara Davora Pavune i drugih.

Prvi dan konferencije bio je posvećen temi „Kreativnost i inovacije kao generatori konkurentnosti i razvoja“, a tokom dana održano je nekoliko predavanja i panela na kojima se raspravljalo o kreativnim modelima razvoja hrvatskog turizma, potencijalima kreativne industrije, ulozi inovacija i novih tehnologija u kreiranju novih razvojnih modela.

„Pametni i kreativni gradovi“ tematski su obilježili drugi dan konferencije, a o temama „Gradovi kao baze i pokretači kulturne i kreativne industrije“, „Sinergijom do izvrsnosti – održivi razvoj za 21. Stoljeće“ te „Nove strategije u razvoju kreativne i kulturne industrije kao nositelja razvoja gradova i gospodarstva“, govorili su sveučilišni profesor Velimir Srića, direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, stručna savjetnica pri Institutu za razvoj i međunarodne odnose Daniela Angelina Jelinčić, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević i drugi.

Konferencija Inovativna Hrvatska održana je kao dio bogatog programa Dana kreativnosti i inovativnosti, koje već šestu godinu zaredom s ciljem poticanja kreativnog i inovativnog djelovanja te umrežavanja stručnjaka iz svih sfera društva, organizira zagrebačka udruga Mreža za razvoj i kreativnost.

 

20. travnja, 2013. PULA
Osnovan Klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija - Kreativna industrija otvorit će nova radna mjesta

U Puli je ovog vikenda u sklopu održavanja 6. Dana kreativnosti i inovativnosti osnovan dugo iščekivani klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija na inicijativu Ministarstva gospodarstva i uz operativnu podršku Agencije za investicije i konkurentnost.

Za predsjednicu Udruge Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija izabrana je predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost i direktorica tvrtke Indigo komunikacije Ivana Nikolić Popović.

Na osnivanju klastera bili su brojni predstavnici kreativnih i kulturnih industrija, Gaella Gottwald, predsjednica HDLU-a, Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a, Seid Serdarević iz Udruge Književni blok, Andrej Petrović iz Tehnološkog parka Varaždin i drugi.

„Osnivanje klastera izuzetno je važno ne samo za segment kreativne i kulturne industrije koji formiranjem ovog klastera napokon dobiva priznanje u segmentu gospodarstva već za ekonomiju uopće. Nastojat ćemo u radu klastera ostvariti kvalitetno međusektorsko povezivanje te educirati sve segmente javne uprave o važnosti razvoja identiteta od proizvoda do pametnih i kreativnih gradova te identiteta Hrvatske uopće“ komentirala je novoizabrana predsjednica Popović.

Klaster konkurentnosti kreativne i kulturne industrije četvrti je klaster osnovan na inicijativu Ministarstva gospodarstva s ciljem jačanja konkurentnosti. Ministarstvo gospodarstva dosad je osnovalo drvni, prehrambeni i metaloprerađivački klaster, a u planu ih je još osam.

Kreativna i kulturna industrija

UNESCO definira kreativne industrije kao one koje imaju korijen u individualnoj kreativnosti, vještini i talentu, a potencijal su za stvaranje profita, stvaranje radnih mjesta i za eksploataciju intelektualnog vlasništva.

U kreativne industrije sukladno UNESCO-voj podjeli ubrajaju se: oglašavanje, arhitektura, umjetnost, umjetnički obrti, dizajn, modni dizajn, film i video, softver i kompjutorske igre, glazba, izvedbene i vizualne umjetnosti, izdavaštvo, televizija i radio.

Kreativni sektor u Europi obuhvaća između 3.3 posto i 4.5 posto EU BDP-a te zapošljava oko 7,5 milijuna ljudi. Statistike pokazuju kako su kreativne industrije postale primjerice za London veći „biznis“ nego što je financijsko poslovanje. Novim programom “Kreativni London” u idućih 10 godina Englezi će uložiti 50 milijuna funti kako bi se u tom periodu dobit od kreativnog sektora podigla na 32 milijarde funti i kako bi se otvorilo 200.000 radnih mjesta.

Europska komisija usvojila je strategiju „Promocija kulturnih i kreativnih sektora za rast i poslove u EU“ koja ima za cilj otvaranje punog potencijala kreativnog sektora, a sve kako bi se potaknuli poslovi i rast unutar Europske unije.

Činjenica da unatoč recesiji, kreativne industrije imaju potencijal za otvaranje novih radnih mjesta i podizanje profita i jačanje konkurentnosti tradicionalnih sektora, jedan je od najvažnijih razloga za uvrštavanjem te industrije u prioritetni cilj Ministarstva i osnivanja Udruge Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

Kreativnom sektoru u Hrvatskoj bit će dostupan program Europske unije Kreativna Europa 2014.–2020., vrijedan 1.8 milijardi €, ali i sredstva iz fondova Kohezijske politike, a osnivanje klastera jedan je od najbitnijih preduvjeta za povlačenje tih sredstava.

 

20. travnja, 2013. PULA
Nagrada pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile za projekt osjeti Pulu

U sklopu ovogodišnjih 6. Dana kreativnosti i inovativnosti održanih 19. i 20. travnja u Puli po prvi su se puta birao najbolji lokalni projekt usmjereni razvoju grada i rješavanju problema lokalne zajednice pod nazivom Pametno rješenje za pametnu Pulu.

Najboljim projektom proglašen je projekt pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, Odjela za ekonomiju i turizm dr. Mijo Mirković pod nazivom Osjeti Pulu. Riječ je o on line servisu koji svim građanima Pule omogućuje prijavljivanje kvarova, uništavanja javnih površina ili drugih gradskih problema i doprinosi njihovom rješavanju već s nekoliko klikova mišem.

Predstavnicima Sveučilišta na svečanoj dodjeli Nagrada za kreativnost i inovativnost održanoj u petak 19. travnja u Domu hrvatskih branitelja, nagradu je uručio gradonačelnik grada Pule Boris Miletić.

Natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu organizirali su organizator Dana kreativnosti i inovativnosti Mreža za razvoj i kreativnost i Grad Pula s ciljem uključivanja građana u razvoj grada i podizanja kvalitete življenja na području grada Pule.

Organizatori i sudionici Dana kreativnosti i inovativnosti u suradnji s tvrtkom Galeb d.d. uključili su se i u humanitarnu akciju s ciljem pomoći pulskoj udruzi Naš san Njihov Osmijeh. Tokom dvodnevnog događanja svi sudionici konferencije mogli su kupiti kreativne majice, a sav novac prikupljen od prodaje doniran je ovoj udruzi.

 

18. veljače, 2013. ZAGREB
Prijavi se na natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu

Mreža za razvoj i kreativnost poziva sve pravne i fizičke osobe koje djeluju na području Istarske županije da prijave svoje kreativne i inovativne projekte usmjerene razvoju grada i poboljšanju kvalitete života građana Pule na natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu. Natječaj će biti otvoren od 19. veljače do 19. ožujka ove godine. Organizacije i pojedinci prijaviti se mogu s projektima koji rješavanju specifične probleme zajednice, koji su društveno korisni odnosno poboljšavaju kvalitetu života građana Pule s naglaskom na područje promicanja i zaštite ljudskih prava, zaštite prirode, okoliša i održivog razvoja, djelovanja mladih, razvoja socijalnog poduzetništva s pružanjem specifičnih usluga lokalnoj zajednici ili unapređenja rada gradskih institucija i organizacija.

Najkvalitetnije projekte odabrat će stručni žiri kojeg čine istaknuti stručnjaci iz društvenog i gospodarskog djelovanja, od državnih tijela do korporativnog sektora. Dobitniku će nagrada - financijski iznos od 10.000,00 kuna biti dodijeljeni na svečanoj dodjeli Nagrada za kreativnost i inovativnost 19. travnja ove godine u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu raspisan je u suradnji s Gradom Pulom, a u sklopu manifestacije Dani kreativnosti i inovativnosti koja će se 19. i 20. travnja ove godine održati u Puli pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i u suradnji s partnerima Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu. Dani kreativnosti i inovativnosti u Pulu će dovesti hrvatske i inozemne stručnjake i predavače koji će govoriti o aktualnim temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i žena kao predvodnica socijalnih inovacija.

Više o natječaju Pametno rješenje za pametnu Pulu i ovogodišnjim Danima kreativnosti i inovativnosti potražite na www.dki.mrak.com.hr.

 

18. veljače, 2013. ZAGREB
Uskoro vodeća kreativna konferencija u Hrvatskoj: Kreativnost i inovacije ključ rasta i konkurentnosti gospodarstva

Šesti Dani kreativnosti i inovativnosti posvećeni temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija, ove će se godine održati 19. i 20. travnja u Puli pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i u suradnji s partnerima Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Konferenciju su današnjoj pressici održanoj u zagrebačkom ZgForumu predstavile Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost, Vedrana Likan predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu i Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj te Jasmina Nina Kamber, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule.

„U fokusu i ovogodišnje konferencije su kreativnost, inovacije i istraživanje kao glavni alati razvoja definirani i u kontekstu nove razvojne strategije Europe 2020 i kao takvi će biti financirani od strane EU kojoj će Hrvatska uskoro pripadati. Izbor strateških razvojnih područja odnosno pametnih specijalizacija obuhvaća i pametno pozicioniranje gradova kao nositelja regionalnog razvoja s naglaskom na održivi razvoj, ali i kulturnu i kreativnu industriju kao ekonomske faktore i temelj razvoja urbanih cjelina“, rekla je Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Dvodnevna konferencija u Pulu će dovesti eminentne hrvatske i inozemne stručnjake, predstavnike državnih tijela, civilnog društva, privatnog sektora i gospodarstva, znanstvene i kulturne zajednice te kreativne industrije kako bi zajedničkim snagama pokrenuli drugačije, kreativne obrasce razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom javnom i privatnom sektoru.

„Zadovoljstvo nam je biti domaćinom ove manifestacije, jer Grad Pula se u unapređenju kvalitete života građana uvelike oslanja na kreativna i inovativna rješenja koja nam pomažu u boljoj organizaciji gradskog života, optimiziranju troškova i općenito u vođenju kompleksnog i živog sustava kao što je to grad.

Na prošlogodišnjim Danima kreativnosti i inovativnosti dodijeljeno nam je priznanje za projekt e-vrtići, kojim smo postupak upisa u dječje vrtiće učinili posve transparentnim i jednostavnim. Time smo našim građanima uštedjeli nepotrebne troškove, ali i onaj danas najvredniji resurs – vrijeme. Ponosni smo što je naš trud prepoznat , a nagrada nas motivira za nove projekte i ideje, kakvih u Puli, otvorenom, multikulturalnom gradu ne nedostaje”, rekla je Jasmina Nina Kamber predstavnica Grada Pule.

Dio Dana kreativnosti i inovativnosti bit će posvećen i ženama kao nositeljicama razvoja socijalnih inovacija.

„Za ostvarenje stvarnih promjena u tržišnim i društvenim trendovima, ostvarivanje utjecaja na konkurentnost kako na razini našeg tržišta tako i konkurentnost Hrvatske u kontekstu EU, te kao nezaobilazni čimbenici u gospodarstvu, znanosti, aktivizmu, kulturi i umjetnosti – žene u Hrvatskoj imaju neupitnu, ako ne i ključnu ulogu. Kao dokaz tome, žene ne samo da su nositelji sve većeg broja vodećih pozicija tvrtki koje imaju važnu ulogu za naše gospodarstvo poput banaka, IT tvrtki, industrije, već su unazad tri godine upravo žene bile pokretači većine inovativnih društveno odgovornih projekata“ objasnila je Vedrana Likan, predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Središnji događaj konferencije bit će svečana dodjela Nagrada za kreativnost i inovativnost, za koju je danas i javno otvoren natječaj na koji se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje su u protekloj godini ostvarile kreativne i inovativne projekte. Organizator, Mreža za razvoj i kreativnost otvorila je danas i natječaj za prijavu razvojnih projekata za grad Pulu pod nazivom „Pametno rješenje za Pametnu Pulu“.

Više o natječajima i konferenciji potražite na www.dki.mrak.com.hr.

 

08. listopad, 2012. ZAGREB
Varaždin spreman za najkreativce

Varaždin odbrojava dane u iščekivanju brojnih kreativaca i stručnjaka, koji će se 25. listopada sliti u taj grad, na jedinstveno cjelodnevno događanje - Dan kreativnosti i inovativnosti 2012., ove godine veći nego ikad do sada. Brojne tematske kreativne radionice, te dva Think Tanka na temu „Pokretači napretka u obrazovanju: Implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“, okupit će vrhunske domaće mozgove koji bi mogli dati nova rješenja i postaviti neke nove temelje za napredak društva i izlazak iz krize.

Da je došao krajnji tren da se reflektori javnosti usmjere na kreativni sektor, potvrdila je i Ivana Nikolić, predsjednica Udruge MRAK i inicijatorica Dana kreativnosti i inovativnosti: „Kreativci su osobe koje jednostavno prihvaćaju promjenu, bez napora generiraju nova rješenja, fokusirano i strastveno rade na razradi projekata koje su osmislili, imaju veliku dozu entuzijazma i motivacije te su uvijek spremni za nove izazove.“

DKI 2012. podršku je dobio i od samog „oca“ kreativnosti, kandidata za Nobela i jednog od najvećih svjetskih mislilaca – Edwarda de Bona. „Bilo da ste kreativni u kuhanju, u svojim vezama, ili u sustavima upravljanja, postanite dijelom hrvatskog Dana kreativnosti i inovativnosti“, u svom je stilu događanje pozdravio de Bono.

 

28. kolovoz, 2012. ZAGREB
Poziv organizacijama: Uključi se u Dan kreativnosti i inovativnosti!

Pozivamo vas da se priključite ovogodišnjem Danu kreativnosti i inovativnosti koji će biti održan 25. listopada ove godine u Varaždinu – Gradu kreativnosti i inovativnosti.

Želja nam je i ove godine okupiti sve kreativce na jednom mjestu. Stoga, ukoliko se vi ili vaša organizacija bavi kreativnošću i inovativnošću i imate ideju za zanimljiva predavanja ili radionicu, javite nam se s prijedlozima i budite dio najkreativnijeg dana u godini.

Napominjemo kako udruga MRAK zadržava pravo odabira sudionika s obzirom na teme pristiglih prijedloga kao i broj prijavljenih.

 

15. kolovoz, 2012. ZAGREB
Mreža za razvoj i kreativnost prima nove članove!

U sklopu Dana kreativnosti i inovativnosti, koji će se u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost (MRAK) održati 25. listopada u Varaždinu, bit će održana i dva velika Think Tanka, na kojima će eminentni stručnjaci razmijeniti mišljenja o aktualnim hrvatskim gospodarskim i društvenim temama. Zajednički naziv Think Tankova je „Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“.

Mogućnost aktivnog uključivanja i sudjelovanja otvorena je za sve zainteresirane pojedince, organizacije i poslovne subjekte, a preduvjet je pristupanje udruzi Mreža za razvoj i kreativnost.

Upitnik za pristupanje u članstvo Mreže za razvoj i kreativnost možete ispuniti OVDJE .

 

15. kolovoz, 2012. ZAGREB
Dan kreativnosti i inovativnosti 2012.

Jubilarni, peti Dan kreativnosti i inovativnosti, ove će se godine održati u Varaždinu, a uz svečanu dodjelu nagrada u kulturnom središtu regije – Hrvatskom narodnom kazalištu, održat će se i dva Think Tanka pod nazivom „Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha“, a cilj je donijeti neke stručne zaključke i odgovore na aktualne gospodarske teme u zemlji. Nagrada će dobitnicima iz poslovnog i društvenog sektora biti svečano dodijeljena 25. listopada.

Ovogodišnji Dan kreativnosti i inovativnosti u znaku je poticanja što intenzivnijeg korištenja kreativnosti i inovativnosti te svrsishodnijeg upravljanja kreativnom inteligencijom, kako u poslovnom sektoru tako i u sektoru javne uprave, s posebnim naglaskom na edukaciji, socijalnom poduzetništvu i gospodarstvu, te poticanju novih perspektivnih projekata - od ideje do realizacije (tzv. start-up projekti).

 

6. lipanj, 2011. ZAGREB
Dan kreativnosti i inovativnosti 2011 u znaku promjena uloga: Mladi učili odrasle.

U zagrebačkom kazalištu Komedija uz prisutnost većeg broja kreativaca te uglednih osoba iz hrvatskog javnog i gospodarskog života u srijedu 25. svibnja održan je 4. Dan kreativnosti i inovativnosti, a već tradicionalno su dodijeljene i nagrade za najkreativnije i najinovativnije projekte iz 2010. godine.

Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost otvorila je manifestaciju znakovitom izjavom: „Hrvati moraju shvatiti kako smo izuzetno kreativna nacija i kako je proaktivnost i hrabrost u pristupu siguran put prema kvalitetnim i pozitivnim promjenama. Ideja je ta koja generira rast i napredak i od koje se stvara zarada, a svi koji misle kao sa puno novaca i moćnim pozicijama mogu generirati ideje su u stvari u zabludi.“

U skladu s ovogodišnjom temom “Promjena uloga: Što možemo naučiti od djece” na okruglom stolu govorilo je petoro učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola – Anna Klobučar iz Umaga, Marijana Vuković iz Imotskog te Jakov Sarić, Vilim Mance i Sonja Agata Bišćan iz Zagreba. Da okrugli stol bude zanimljiviji pobrinuo se i moderator Siniša Cmrk.
Izložbom fotografija u predvorju kazališta predstavljen je projekt mlade zagrebačke Udruge Artus, fotografkinje Ive Lulić i karlovačkog Doma za djecu Vladimir Nazor – „Vile i vilenjaci Artusi – kreativno djetinjstvo i odrastanje“.

U sklopu programa održana su i dinamična predavanja. Predavanje je tako održao poznati hrvatski fizičar i kreativac prof.dr.sc Davor Pavuna, koji nas je još jednom podsjetio koliko su inovativnost i kreativnost važni za današnje okruženje : „Optimalan ljudski život je ljubav u akciji i istinska strast kreativne realizacije svake osobe u skladu s predispozicijama i talentima koje svatko ima. Samo ''mahnito raditi'' poput ''mašine za pravljenje nečijeg profita'' je sušta suprotnost ljubavi i kreativnosti, pa ne dvojim da svatko osvješten zna odabrati svoj put, istinu i život!“
Prof.dr.sc Velimir Srića se pobrinuo da se diskusija o važnosti kreativnosti nastavi:  „U suvremenom svijetu glavni su izvori uspjeha inovacija i sposobnost da se kreativno mijenjamo. Zato je Dan kreativnosti svečanost za sve koji imaju ideja i trude se učiniti (poslovni) svijet boljim mjestom za život i rad. No da bi Hrvatsku koja sve više liči šoping centru i tranzitnom skladištu uvezene robe pretvorili u zemlju inovacija i znanja, trebaju nam Godine kreativnosti. No i ovaj Dan koji Mrak uspješno organizira svake godine, dobar je korak na tom putu.“
Svakako treba izdvojiti prisutnost Djenite Pasic iz tvrtke Brainswork koja je pobliže objasnila suradnju konferencije IncrediblEurope i udruge Mrak: „Firma Brainswork iz Beča već drugu godinu ima čast sudjelovati u programu Mreže za razvoj i kreativnost - MRAK - tijekom hrvatskog Dana kreativnosti i inovativnosti. Ovaj program se održava samo dvije sedmice prije IncrediblEurope, koji firma Brainswork organizira od 8-10 lipnja 2011 sa sličnim konceptom ali na širem evropskom području. IncrediblEurope će i ove godine dodijeliti 3 dodatne nagrade u vrijednosti od skoro 3.000 Eura dobitnicima Nagrada za kreativnost i inovativnost Hrvatske koje će izabrati specijalni žiri udruge MRAK. Nagrade IncrediblEurope se sastoje u tome da će tri kreativca/inovatora iz Hrvatske dobiti karte za konferenciju IncrediblEurope gdje će se sastati sa 250 sličnih vizionara iz 25 zemalja i biti u mogućnosti da utječu na stvaranje nove Evrope. Ovakva suradnja između Brainswork-a i MRAK-a je značajna za povezivanje evropskih i hrvatskih kreativaca i inovatora, naročito u poslovnom i društvenom djelovanju. Posebno pozdravljamo ideje mladih inovatora koji će biti temelj ovakvih pozitivnih promjena.“

I ove godine mreža za razvoj i kreativnost dodijelila je Nagradu za kreativnost i inovativnost u gospodarskom i društvenom djelovanju. Nagrađeni projekti i organizacije su: „Halo Istra“ - Turističke zajednice Istarske Županije u kategoriji inovativnog proizvoda ili programa, za razvojni Grad Pula sa inovativnim projektom „E- Poslovanje“ za kategoriju razvojnog projekta jednica lokalne samouprave, Jadranka Boban Pejić iz Biovege u kategoriji menadžera/ice.
Nagrađeni su i TZ Jezera – Big Game fishing, Jezerske ogrice, O jezera, misto ukraj mora za kategoriju turističkog projekta; Filmsko-kreativni studio VANIMA-VAFI internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin za kategoriju kreativnog i inovativnog projekta u kulturi i umjetnosti; Fashion. Hr Industrija za projekt za program kreativne industrije; Hrvatska Pošta d.d.  u kategoriji održivog razvoja s projektom „Dobri ljudi djeci Hrvatske“; Silabus Nataše Radan za kategoriju edukacijskog programa. U devetoj kategoriji poticanja i razvoja tolerancije i prihvaćanja različitosti u poslovnom okruženju dobitnik je tvrtka Arteferro Dohomont d.o.o. koja zapošljava 40 žena, od toga devetero trudnica.
Dodijeljene su i dvije nagrade za poseban doprinos razvoju kreativnosti i inovativnosti i to Gradu Varaždinu koji se svake godine, pa tako i ove prijavljuje s brojnim kreativnim i kvalitetno realiziranim projektima te projektu Lidera, Sense Consultinga i VERN-a pod nazivom Kvocijent inteligencije.
Nagrade su uručila djeca zagrebačke i riječke Waldorfske škole, koji su iste nagrade i ručno izradili.

Nagradom za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju želi se potaknuti kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim vidovima poslovnog djelovanja. Nagrađivanjem projekata i programa koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju. Kao takva, Nagrada za kreativnost i inovativnost jedinstvena je u svijetu.

Dan kreativnosti i inovativnosti 2011. godine održao se pod pokroviteljstvom i u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Gradom Zagrebom, Ministarstvom obrazovanja, znanosti i športa, tvrtkom Agrokor, konferencijom IncrediblEurope te agencijom za tržišno komuniciranje Indigo Plavo d.o.o.

 

6. lipanj, 2011. ZAGREB
NAGRADA ZA KREATIVNOST I INOVATIVNOST 2011.

Dobitnici Nagrade za kreativnost i inovativnost 2011.

Nagradu za kreativnost i inovativnost 2011. u gospodarskom i društvenom djelovanju, koja je dodijeljena 25. svibnja ove godine u zagrebačkom Kazalištu Komedija sati, dobili su:

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
(Proizvodni program ili proizvod koji se istaknuo svojim osobito jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem)

 • Turistička zajednica Istarske županije – Halo Istra, destinacijski kontakt i prodajni centar

 

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica
(Inovativni/a menadžer/ica ili poduzetnik/ica koji/a je upravljanjem postigao/la kvalitativne i kvantitativne promjene koje su dovele do značajnih učinaka u poslovanju)

 • Jadranka Boban Pejić (Biovega d.o.o.)

 

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
(Grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak te ostvario mjerljive rezultate)

 • Grad Pula – E-poslovanje

 

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
(Turistički projekt ili proizvod koji je predstavljajući Hrvatsku na kreativan i inovativan način, odnosno predstavljajući hrvatske gradove i regije kao turističke destinacije, ostvario značajne učinke)

 • TZ Jezera – Big game fishing; Jezerske ogrice; O jezera, misto ukraj mora

 

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
(Projekt ili program kojim su na kreativan i inovativan način predstavljeni varijeteti hrvatske kulturno-umjetničke scene)

 • Filmsko-kreativni studio VANIMA – VAFI Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

 

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
(Projekt ili program kojim je putem integracije tehnologije, odnosno inovacije procesa postignut kvalitativan učinak, promocija i razvoj u grafičkom i industrijskom dizajnu te multimediji)

 • Fashion.hr – Fashion.hr Industrija

 

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
(Projekt koji na kreativan i inovativan način doprinosi inovacijama u segmentu zelene ekonomije i osiguranja izvora energije te projekt koji doprinosi društvenoj odgovornosti)

 • Hrvatska pošta d.d. – Dobri ljudi djeci Hrvatske

 

8. Kreativni i inovativni edukacijski program

(Edukacijski program kojim su postignuti kvalitativni učinci na razvoj kreativnog, inovativnog i poduzetničkog društva)

 • Nataša Radas – SilabuS internetski portal

 

9. Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okružju
(Kvalitativni učinci postignuti uz konstantno poticanje i razvoj tolerancije)

 • Arteferro Dohomont d.o.o.

 

Nagrada van kategorije za poseban doprinos razvoju kreativnosti i inovativnosti u poslovnom i društvenom djelovanju

 • Kvocijent inovativnosti (Sense consulting, Lider i Vern)

Nagrada van kategorije za izuzetan kreativni i inovativni rad

 • Grad Varaždin

 

10. svibanj, 2011. ZAGREB
NOMINIRANI ZA NAGRADU ZA KREATIVNOST I INOVATIVNOST 2011.

Za nagradu za kreativnost i inovativnost 2011. U gospodarskom i društvenom djelovanju, koja će biti dodijeljena 25. svibnja ove godine u Kazalištu Komedija s početkom u 19.30 sati, nominirani su po kategorijama: 

 

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
(Proizvodni program ili proizvod koji se istaknuo svojim osobito jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem)

 • Tisak d.d. – TISAK paket usluga
 • Neva d.o.o. – Plidenta PTO-T-ACTION zubna pasta
 • Turistička zajednica Istarske županije – Halo Istra, destinacijski kontakt i prodajni centar

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica
(Inovativni/a menadžer/ica ili poduzetnik/ica koji/a je upravljanjem postigao/la kvalitativne i kvantitativne promjene koje su dovele do značajnih učinaka u poslovanju)

 • Jadranka Boban Pejić (Biovega d.o.o.)
 • Vladimir Peršić (Systec automatizacija d.o.o.)
 • Radislav Drljević (Termotechnic – TTO d.o.o.)

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
(Grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak te ostvario mjerljive rezultate)

 • Grad Varaždin – Sigurna zajednica
 • Grad Pula – E-poslovanje
 • Grad Kutina – Kutina – zdravi grad

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
(Turistički projekt ili proizvod koji je predstavljajući Hrvatsku na kreativan i inovativan način, odnosno predstavljajući hrvatske gradove i regije kao turističke destinacije, ostvario značajne učinke)

 • Grad Zadar i udruga Parampion – Izgradivi zadarski suvenir
 • TZ Jezera – Big game fishing; Jezerske ogrice; O jezera, misto ukraj mora
 • Granum G d.o.o. – Priče s jastuka

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
(Projekt ili program kojim su na kreativan i inovativan način predstavljeni varijeteti hrvatske kulturno-umjetničke scene)

 • Filmsko-kreativni studio VANIMA – VAFI internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin
 • Hrvatski telekom – T-HTnagrada@MSU
 • Katapult promocija d,.o.o. – Tajne Griča

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
(Projekt ili program kojim je putem integracije tehnologije, odnosno inovacije procesa postignut kvalitativan učinak, promocija i razvoj u grafičkom i industrijskom dizajnu te multimediji)

 • Fashion.hr – Fashion.hr Industrija
 • Tehnološki park Varaždin – Centar kreativnih industrija CREATI::VA

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
(Projekt koji na kreativan i inovativan način doprinosi inovacijama u segmentu zelene ekonomije i osiguranja izvora energije te projekt koji doprinosi društvenoj odgovornosti)

 • Hrvatska pošta d.d. – Dobri ljudi djeci Hrvatske
 • Cemex d.d. – Prikupljanje komine masline u priobalju Splitsko-dalmatinske županije
 • Udruga Artus – Vile i vilenjaci Artusi

8. Kreativni i inovativni edukacijski program
(Edukacijski program kojim su postignuti kvalitativni učinci na razvoj kreativnog, inovativnog i poduzetničkog društva)

 • Nataša Radas – SilabuS internetski portal

 

17. veljača, 2011. ZAGREB
POZIV ZA SUDJELOVANJE
Organizator:
Mreža za razvoj i kreativnost – MRAK,
Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola


Rok za slanje prijava:
4. ožujak 2011.

Mreža za razvoj i kreativnost – MRAK, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola poziva sve učenike osnovnih i srednjih škola da se uključe i prijave svoje literarne radove na temu:
ZNAMO LI UČITI OD DJECE?

Udruga Mreža za razvoj i kreativnost - MRAK iz godine u godinu konstantno potiče kreativnost, a ovoga puta glavni kreativci bit će učenici hrvatskih srednjih i osnovnih škola.
Svojim će doprinosom moći napokon dokazati da su unatoč mlađoj dobi spremni upotrijebiti sudjelovati u kreiranju stvarnosti, jer naglasak je ove godine na literarnoj kreativnosti.

OSOBITOST PROJEKTA
• Promjena percepcije javnosti o edukatoru
• Poticanje pozitivnih promjena u edukacijskim sustavima
• Snažno uključivanje mladih u razvoj tih promjena
• Isticanje kreativne snage djeteta i važnost percepcije iste u razvoju opće svijesti društva

SISTEM NATJEČAJA:
Zadana tema: Znamo li učiti od djece?
Veličina teksta: 1,5 – 3 kartice (2.700 – 5.400 znakova)
Natječaj traje od 14.veljače do 4.ožujka 2011.
Žiriranje se održava u ožujku 2011.  (o terminu ćemo Vas dodatno obavijestiti)

NAGRADE I BENEFITI ZA UČESNIKE

 • Odabiru se 3 učenika koji će se prezentirati na konferenciji ravnatelja
 • Sudjelovanje 20 najboljih učenika i njihovih radova na TEDxYouth@Zagreb
 • Sponzorska nagrada koja se dodjeljuje na Danima kreativnosti i inovativnosti 21.travnja 2011.
 • Internet plasman na globalnoj razini – video materijal postavlja se na službene TED stranice

SISTEM PREDAVANJA NA TEDxYouth@Zagreb:

 • Termin: 21. travnja 2011.
 • Održava se do 20 predavanja
 • Svako pojedino predavanje traje 10 do 15 minuta
 • Sva predavanja se snimaju i plasiraju na internet nakon događanja

Žiri se sastoji od:

 • Predstavnika Udruge ravnatelja srednjih i osnovnih škola
 • Predstavnika Udruge MRAK
 • Predsjednik Međunarodnog savjetodavnog odbora: prof.dr.sc. Davor Pavuna
 • Predstavnika Programskog odbora TEDxYouth
 • Gđa Sanja Pilić, hrvatska dječja spisateljica
 • Predstavnik/-ca MZOŠ

Svoje radove učenici mogu poslati na:
Mail: natjecaj@mrak.com.hr
Ili poslati na adresu: Udruga Mreža za razvoj i kreativnost - MRAK, Klaićeva 72a, 10000 Zagreb

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na:
Tel: 01/ 6398282
Mail: natjecaj@mrak.com.hr

 

12. veljača, 2010. ZAGREB
DKI 2010
Nagrade za kreativnost i inovativnost 2010. u poslovnom i društvenom djelovanju dodijeljene su u devet kategorija i dobitnici su redom:

 

 

1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
1. DOK-ING d.o.o. - XD Concept – električni automobil
2. Jupiteriana d.o.o. - Busy basket - košara za bicikl namijenjena prijenosnom računalu i torbi
3. MarinaLab opus d.o.o. - Paleta proizvoda ACIDOSALUS®

2. Kreativni i inovativni menadžer/ica
1. DOK-ING d.o.o. - Vjekoslav Majetić
2. Ericsson Nikola Tesla d.d. - Gordana Kovačević
3. Geofoto d.o.o. - Zvonko Biljecki

3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
1. Grad Varaždin - Škola otvorenih vrata
1. Općina Dugopolje – Gospodarska zona PODI - ZAPAD
2. Grad Vinkovci - Zdravo urbano planiranje i projekt Vinkovci zdravi grad

4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
1. TZ Koprivničko-križevačke županije - Pisanica od srca
2. DoraF, obrt za prevođenje, poduku i turističko vođenje - ZAGREB INSIDE – tematski razgledi Zagreba
3. Udruga lađara Neretve - 12. Maraton lađa na Neretvi i  Lađom preko LA MANCHEA

5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
1. Umjetnička organizacija Labirint - Muzej prekinutih veza
2. Galerijski centar Varaždin - Galerija na otvorenom
3. Brutal – 4. Međunarodni festival suvremene poezije

6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
1. Ana Rucner i Hipp - CD klasične glazbe ‘’Za male anđele’’
2. Udruga za promicanje vizualne kulture OPA –  POGLE’Dizajn
3. UPI-2M BOOKS - Hrvatski dizajn sad

7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
1. Vipnet d.o.o. - Vipnetov program zaštite okoliša
2. Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj - Projekt osnivanja Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj
3. Institut Ruđer Bošković - Bakterijska kultura za razgradnju Atrazina i ostalih S-triazenskih pesticida

8. Kreativni i inovativni edukacijski program
1. Škola za medicinske sestre Vrapče - Somnium Croatae - San Hrvata - inovativni program učenja povijesti
1. Matematičko enigmatsko društvo (MED) - Projekt enigmatskih radionica i osnivanja matematičko-enigmatskih klubova u nižim razredima osnovnih škola
2. Udruga Mala filozofija - Pogled u vlastito mišljenje pomoću programa Mala filozofija

9. Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okružju
1. dm-drogerie markt d.o.o. - Zapošljavanje osoba s invaliditetom
2. URIHO - Prvi radni centar za nezaposlene osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj
3. Radio 101 - Radio emisija ‘’Rezolucija 48/96’’  za osobe s invaliditetom

 

12. veljača, 2010. ZAGREB
DKI 2010
DAN KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI 2010.

Udruga MRAK - Mreža za razvoj kreativnosti ove godine, treći put za redom, organizira  Dan kreativnosti i inovativnosti u sklopu kojeg će i ovaj put biti dodjeljena i nagrada za kreativnost i inovativnost

KREATIVNOST U OBRAZOVANJU
Ove godine udruga Dani kreativnosti i inovativnosti naglasak će staviti na aspekt kreativnosti i inovativnosti u segmentima obrazovanja, društva znanja te gospodarstva.  Sukladno tome ove godine DKI održavat će se na pet fakulteta u Zagrebu i trajat će 5 dana:

DAN KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI 2010.
Dani kreativnosti i inovativnosti održat će se od 19 do 23.travnja, a nagrada za kreativnosti i inovativnost bit će dodjeljena 21. travnja na dan Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti. Potaknuti trenutačnim stanjem i promjenama u društvu i gospodarstvu, ove nam je godine u planu, pred najuglednijim znanstvenicima, hrvatskim poduzetnicima i uglednicima iz javnog i društvenog života, staviti naglasak na aspekt kreativnosti i inovativnosti u segmentima obrazovanja, društva znanja te gospodarstva.
s
Kao i prošle godine, brojni eminentni stručnjaci iz aktualnih tematskih područja održat će zanimljiva predavanja i razmijeniti svoja mišljenja pri okruglom stolu.

Osnovne tematske kategorije ovogodišnjeg Dana kreativnosti i inovativnosti:
• Održivi razvoj, energetika i ekologija
• Edukacija, društvo znanja i kultura
• Gospodarstvo i poslovanje
• Autorska prava

NAGRADA ZA KREATIVNOST I INOVATIVNOST
Kao i prošle, i ove će godine biti dodijeljena Nagrada za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u nekoliko kategorija.
Kategorije ovogodišnje Nagrade za kreativnost i inovativnost:

 1. Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
 2. Kreativni i inovativni menadžer
 3. Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
 4. Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
 5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
 6. Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
 7. Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
 8. Kreativni i inovativni edukacijski program
 9. Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije u poslovnom okružju

OBRAZAC
PRAVILNIK
WEB STRANICA DKI 2009

Obrazac za prijavu možete dobiti i na temelju zahtijeva uredu Udruge Mreža za razvoj i kreativnost MRAK – Klaićeva 72/a 10 000 Zagreb; telefon: +385 1 3764488; e-mail:  dki@mrak.com.hr

 

 
6